Взяли участь в Halki Summit ІІІ

З ініціативи Вселенського патріарха Варфоломія відбувся Halki Summit ІІІ присвячений питанням екологічної кризи та викликам сучасного навколишнього середовища. З благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія Православну Церкву України представляли ректор ВПБА прот. Володимир Вакін і викладач КПБА прот. Андрій Дудченко. На саміті були представленні науковці різних конфесій з даної проблематики, а також представники духовних навчальних закладів Вселенського православ’я.
Відтак, черговий саміт ставив перед собою завдання як богословськи осмислити людську відповідальність за користуванням світом, так і практичну- видалити імплементацію теоретичних здобутків у практичне застосування сьогоденням. Оскільки наш спосіб життя і відношення до світу залежний від нашого сприйняття світу та системи духовних цінностей.
Як зазначив ректор ВПБА прот. Володимир Вакін у своїй доповіді, що у XXІ столітті ми змушені жити з префіксом “Re” – replant, recycle, restoration, rebuild… , з відновленням гармонії людини зі світом. А воно можливе тільки після регенерації правильного зв’язку людини з Богом, що виражено у слові “religion”.
У даній справі особливе місце повинні займати духовні навчальні заклади через впровадження спеціального курсу формування правильного світогляду майбутніх душпастирів.
Дане питання викликало жваву дискусію і поклало початок створенню універсальної навчальної програми.
Також, як зазначив відомий богослов Іоанн (Зізіулас) однією із термінологічних виражень значення Церкви є поняття “спільноти”. І всі православні християни повинні піклуватися як один про одного, так і про навколишній світ, включаючи тварин, з вдячністю та турботою.
Christina Nellist, яка була присутня на саміті подарували усім присутнім свою книгу “Eastern Orthodox Christianity and Animal Suffering”.
На завершення Вселенський патріарх Варфоломій подякував учасникам Halki Summit ІІІ за плідну, декількаденну роботу, закликав своє святительське благословення та побажав допомоги Божої на подальше служіння людям, світові, кожному - відповідно до того покликання в якому хто знаходиться.

Надіслав: VPBAcademy , дата: чт, 06/13/2019 - 11:53