Взяли участь у семінарі екуменічних студій УКУ

20 травня 2021 року ректор Волинської православної академії прот. Володимир Вакін та учений секретар прот. Корнелій Хрущ взяли участь у семінарі «Екуменічний рух і канонічне право: синергія задля ефективного християнського свідчення перед викликами сьогодення», організованого Інститутом екуменічних студій УКУ у співпраці з Патріаршою комісією УГКЦ з міжрелігійних та міжконфесійних відносин.
Семінар присвячувався дослідженню канонічних аспектів екуменічної діяльності Церков. Обговорювались питання з екуменічної відкритості Церкви, богословських принципів єднання в Католицькій та Православній Церквах, зокрема в УГКЦ та ПЦУ, канонічні норми і застереження в міжконфесійних відносинах, практичні поради Довідника застосування принципів і норм екуменізму та Вадемекуму 2020, виклики мішаних подружжів.
З доповідями виступили: отець Петро Балог, директор Інституту св. Томи Аквінського у Києві; отець Андрій Чорненко, проректор з навчально-методичної роботи Івано-Франківської Академії Івана Золотоустого УГКЦ; отець Андрій Танасійчук, заступник Голови Канонічного відділу Патріаршої Курії УГКЦ; отець Михайло Димид, професор кафедри пасторального богослов'я ФБФ УКУ; отець Володимир Вакін, ректор ВПБА; отець Корнелій Хрущ, учений секретар ВПБА.

Пресслужба ВПБА

Надіслав: VPBAcademy , дата: пн, 05/24/2021 - 09:14