Випуск 2019

21 червня 2019 року Божого відбулися святкування з нагоди 25 випуску бакалаврів, магістрів богослів’я та регентів церковного хору Волинської православної богословської академії. Урочистості розпочалися із святкової літургії у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Луцька. З благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла Божественну літургію очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко). Йому співслужили: ректор ВПБА прот. Володимир Вакін, канцлер Волинської єпархії прот. Миколай Цап, професорсько-викладацький склад та випускники у священичому сані. Під час богослужіння співав академічний хор під керівництвом регента Тетяни Віталіївни Черенюк.

Урочиста Академія розпочалася із вступного слова ректора прот. Володимира Вакіна. З вітальним словом до присутніх звернувся і владика Олександр. В свою чергу майбутні пастирі церкви Христової презентували свої авторські відео-кліпи про життя в академії та висловили подяку владикам, ректору, викладачам за навчання і виховання у богословській школі Волині. Від студентів з вітальним та подячним словом виступили: протоієрей Василь Беринда (від випускників 6-го курсу), Демчук Дмитро (від випускників 4-го курсу) і Крук Ніна (від випускниць регентського відділення).

Опісля вітальних слів студентів митрополит Луцький і Волинський Михаїл нагородив: декана богословського факультету прот. Василія Лозовицького відзнакою "За Церковні заслуги», керівника академічного хору ВПБА Черенюк Тетяну Віталіївну та студентів - Сай Іллю, Тараса Михайла та Челій Юлію "Благословенною грамотою".

Секретар Вченої ради свящ. Корнелій Хрущ зачитав відповідний наказ ректора про присвоєння кваліфікації і видачу дипломів випускникам академії 2018-2019 навчального року. Для вручення дипломів був запрошений митр. Михаїл (Зінкевич) і митр. Олександр (Драбинко) .

На завершення до випускників та всіх присутніх звернувся духовний батько академії владика Михаїл. Він привітав випускників із святом та побажав майбутнім пастирям твердості у вірі, терпіння і наснаги у майбутньому служінні.

 

Прес-служба ВПБА

Фото: Ілля Сай

Надіслав: VPBAcademy , дата: пт, 06/21/2019 - 19:32