Спочив у Бозі протоієрей Сергій Мельничук

В ніч на 24 жовтня 2020 року, на 88-му році життя, відійшов до Господа екс-ректор Волинської православної богословської академії, кандидат богословський наук, педагог, митрофорний протоієрей Сергій Мойсейович Мельничук-Мартинюк.
Отець Сергій народився 25 червня 1933 року в с. Марковичі Локачинського району. Закінчив Одеську духовну семінарію та Ленінградську духовну академію. 19 серпня 1967 року отримав священничу хіротонію. Служив на різних парафіях Волині та Поліссі. У другій половині 90-х рр. призначений настоятелем Свято-Троїцького кафедрального собору м. Луцька. Викладав у Волинській духовній семінарії, у тому числі після її реорганізації у Волинську православну богословську академію. Був ректором цієї духовної школи з 1996 по 2003 роки.
Також прот. Сергій Мельничук видав мемуари свого батька «Моя довга страждальна дорога» та автобіографічну книгу «Мої спогади без прикрас».
Адміністрація і студентство Волинської православної богословської академії висловлює щире співчуття родині спочилого. Просимо всіх, хто пам'ятає і любить отця Сергія, помолитися за спокій його душі.
Вічна пам’ять і Царство Небесне.

Прес-служба ВПБА

Надіслав: VPBAcademy , дата: сб, 10/24/2020 - 15:19