Форум «Україна поліетнічна та полірелігійна: приклад Закарпаття»

11 грудня 2019 року в Ужгороді розпочався Фестиваль національних культур України під гаслом: «Україна поліетнічна та полірелігійна: приклад Закарпаття», організаторами якого виступили Міністерство культури, молоді і спорту України та Закарпатська обласна державна адміністрація.

Сьогодні у рамках фестивалю в Закарпатській ОДА почав свою роботу Форум національних культур, головними темами якого стали: «Єдність різноманіття – запорука стійкого економічного розвитку. Закарпаття як унікальний приклад» та «Етноконфесійна ситуація в Україні та її особливості в Південно-Західному регіоні». Участь в форумі взяли представники Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ) на чолі з єпископом Ужгородським і Закарпатським Варсонофієм (Рудніком), заступник голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна, перший заступник голови обласної ради Йосип Борто, директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури, молоді і спорту України Андрій Юраш та інші. Були присутні на заході і студенти Волинської православної богословської академії Володимир Волосюк та Валентин Нікончук.

Доповідачі та учасники заходу обговорили питання про стан міжетнічних та міжконфесійних взаємин у Закарпатті, дотримання прав і свобод представників національних меншин та громадян різних віросповідань.

За матеріалами прес-служби Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Надіслав: VPBAcademy , дата: ср, 12/11/2019 - 20:53