80-річчя Волинського національного університету імені Лесі Українки

Урочистості з нагоди 80-річчя Волинського національного університету імені Лесі Українки розпочалися з молитви у кафедральному соборі Святої Трійці міста Луцька.
Очолив молебень митрополит Михаїл (Зінкевич). З його високопреосвященством молилися ректор ВПБА прот. Володимир Вакін, настоятель університетського храму Святої Софії – Премудрості Божої прот. Віктор Пушко, соборне духовенство, ректор вишу Анатолій Цьось, проректори, декани факультетів, представники професорсько-викладацького складу та студенти.
У промові після молебню владика привітав усю повноту Волинського національного університету зі святом. «Ця дата – привід згадати про самих себе, про історію, про людей, які творили і творять історію», - закцентував архієрей. Також побажав, щоб перешкоди з коронавірусом швидко минули і викладачі та студенти повернулися до звичного способу навчання «лицем до лиця».
Спільна молитва завершилась окропленням присутніх освяченою водою.
Свято продовжилось біля Лесиного вишу урочистою частиною. Слова вітання і побажання лунали від представників влади, духовенства, народних депутатів, членів наглядової ради Університету та запрошених гостей. Владика Михаїл відзначив, що Університет має майбутнє бо є викладачі та студенти, вони не поїхали кудись, а залишилася біля своєї альма-матері. «Волинський національний університет - це наше з вами майбутнє, давайте його плекати, підтримувати, допомагати», - наголосив архіпастир.
Насамкінець дійства присутні мали можливість насолодитися яскравим концертом волинських виконавців.

Прес-служба ВПБА
фото Відділу зв’язків із громадськістю ВНУ ім. Л. Українки

Надіслав: VPBAcademy , дата: сб, 10/17/2020 - 11:38